nedeľa 30. júna 2013

Spaghetti s cukinou, sušenými paradajkami a ančovičkami

Vzorec na tento recept som hľadal tak povediac postupne. Jeho základom sú malé čerstvé cukiny, ku ktorým som postupne hľadal rôzne kombinácie ďaľších surovín. Až nakoniec vznikol tento skvelý recept, ktorý vás zaujme hlavne výraznou chuťou ančovičiek, kapár a sušených paradajok. Ingrediencie dosť výrazné, no ich silu na druhej strane vyvážia jemné cukiny a pražené píniové oriešky, ktoré receptu vdýchnu kúsok stredomorskej exotiky. Stačí, ak tento recept raz vyskúšate a jeho DNA sa vám navždy uloží do vašej pamäti, v ktorej opätovne zalovíte, ak vás nečakane zachytí hlad.



Na 350 gramov cestovín budete potrebovať:
  • olivový olej
  • 2 strúčky cesnaku
  • 10 až 15  sušených paradajok
  • 5 ančovičiek naložených v oleji
  • 2 lyžice kapár
  • 1 lyžica píniových orieškov
  • 2 stredne veľké cukiny
  • 1/2 deci smotany na šľahanie
  • soľ a čierne korenie

Vo väčšom hrnci nechajte zovrieť vodu na cestoviny. Medzičasom si pripravte všetky základné suroviny. Sušené paradajky, ančovičky a kapary posekáme na drobné kúsky. Vo väčšej panvici si zohrejte olivový olej, na ktorom zľahka orestujete 2 strúčky cesnaku. Pridajte nasekané paradajky, ančovičky a kapary, ku ktorým pridajte 1 lyžicu píniových orieškov. Dve až tri minúty povarte, nech sa všetky chute dobre prepoja.


Cukiny rozrežte pozdĺžne najprv na štyri časti a potom naprieč na tenké plátky. Pridajte ich do panvice, podlejte troškou vriacej vody, v ktorej varíte cestoviny a všetko dobre osolte. Čerstvo mleté čierne korenie tu rozhodne nemôže chýbať a preto naň nikdy nezabudnite. Varte na miernom ohni až dovtedy, kým cukina nezosklovatie. Nakoniec pridajte smotanu na šľahanie a odstavte. Uvarené cestoviny precedte a premiešajte na panvici spolu s cukinami. Váš recept je hotový za pár minút.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára